Obres d’estiu als equipaments municipals (2012).

Darrera aquesta separació provisional de fusta, hi ha la sala de fitness del Complex de Piscines. Quan les obres que es veuen a la foto s’acabin i la separació es retiri, la sala de fitness del Complex s’ampliarà de forma molt important. Amb la renovació de gran part de la maquinària, aquest curs 2012-13 començarà amb una millora molt important de les instal•lacions del Complex, tal com s’explica a la seva pàgina web.

L’agost és un mes òptim per dur a terme un bon nombre d’obres en equipaments i a la via pública. Potser la més rellevant pel que fa als equipaments és la que acabo de comentar, pel gran nombre d’usuaris del Complex. Però n’hi ha moltes altres, de les quals crec que és oportú informar i donar compte a la ciutadania que n’és, alhora, propietària i usuària.

Pel que fa als equipaments esportius, l’altre gran projecte que teníem previst per a aquest inici de curs era la primera fase de la remodelació del Parc Esportiu de les Grases. Ens hauria agradat que, en l’acte de presentació dels equips de futbol del Santfe i el CFA, les obres estiguessin ja iniciades, però no ha pogut ser així. El projecte s’ha hagut de revisar amb la participació dels clubs que en seran usuaris i la tramitació administrativa posterior ha allargat el procés. De manera que no tindrem obres iniciades, però sí un projecte aprovat des del punt de vista tècnic (i el que és imprescindible, amb el pressupost suficient) i sobre tot amb el vist-i-plau del Santfeliuenc FC i el CFA. L’acord amb els clubs també és total pel que fa al període d’execució de les obres, que s’iniciaran a cavall d’aquest any i el que ve.

Pel que fa als equipaments escolars, la tornada del nou curs es caracteritzarà pel trasllat de l’Escola Bressol Fàbregas al nou edifici situat al costat del Roserar. Ho he fet públicament en altres ocasions i vull reiterar novament ara el meu agraïment a l’Escola Gaudí per l’acollida que ha donat a Fàbregas des que s’hi va instal•lar provisionalment al setembre de 1994, en un moment en què jo mateix era regidor d’Educació. Amb el trasllat de Fàbregas, l’escola Gaudí recuperarà progressivament els espais que fins ara ocupava. Inicialment, la Generalitat ha realitzat algunes de les obres acordades al seu dia amb la direcció del centre. Posteriorment, l’Ajuntament també hi farà obres complementàries (previsiblement al mes d’octubre, tot i que intentarem que es puguin avançar), que no afectaran les classes ja que és en una zona que actualment no usa l’Escola. Finalment, aquest agost s’està fent el canvi complet de l’aïllament de la coberta de l’Escola Salvador Espriu. Era una millora llargament reivindicada per l’escola i que l'Ajuntament havia traslladat reiteradament des de fa anys al Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Donat que també fa anys que no hi ha hagut una resposta positiva i pels riscos d’accident i sanitaris que comportava tenir una coberta en aquestes condicions, hem decidit assumir l'obra des de l’Ajuntament.

Pel que fa als equipaments cívics, socials i culturals, aquest setembre es posarà en funcionament el Centre Cívic Mas Lluí, a la planta baixa del nou Arxiu Comarcal. S’obrirà, per tant, la part de l'edifici que dóna servei directament al barri, al mateix temps que es duran a terme les obres per completar la plaça Dicià, en un projecte que es va presentar als veïns a la primavera, que ja ha estat aprovat i que es troba en fase de concurs públic per a la seva realització. El centre cívic serà gestionat pel Centre d’Estudis Comarcals, que farà possible tant el bon servei al veïnat i a les entitats, com una programació regular d’activitats i exposicions a la magnífica sala que té l’equipament. D'altra banda, al Palau Falguera s'han acabat les obres per a una nova sala d'exposicions a la planta baixa, que s'inaugurarà a les Festes de Tardor. A més, el Palau s'ha preparat per a dos canvis importants que tindran lloc aquest setembre: el creixement d’alumnat i d’activitat de l’Escola de Música, i la ubicació provisional (per dos cursos) de l’alumnat del Centre de Normalització Lingüística mentre es fan les obres d’adequació de la torre del Pep de les Oques (la seu actual del CNL) per a la ubicació dels serveis socials de la zona nord de la nostra ciutat, agrupant serveis actualment dispersos. Al seu torn, la ubicació definitiva del CNL, passat aquests dos cursos, serà al futur Centre Cívic de les Tovalloles, a cavall entre els barris de la Salut i Can Calders. El projecte d’aquest nou centre cívic, que forma part encara del desplegament de la Llei de Barris que va aprovar el primer govern tripartit del president Maragall, ja ha estat aprovat i es troba també en fase de concurs públic per a l’adjudicació de les obres. Unes obres que s’hauran de plantejar de forma coordinada amb la remodelació de la Riera de la Salut, que ja s’està duent a terme.

Al costat de totes aquestes obres, n’hi ha d’altres de menor envergadura o de manteniment (com ara les que han de permetre l’obertura de l’Escola Taller Sant Miquel, les millores de l’Escola Bressol Patufet, els arranjaments del parquet de la sala de fitness de l'Estadi i de l'escenari del Palau d'Esports, per posar només alguns exemples), dutes a terme sempre amb la voluntat d’entesa amb els professionals o les entitats gestores, tant pel que fa al projecte com a la convivència sempre difícil entre les obres i el funcionament de l’equipament, sobretot si una part s’ha de dur a terme ja amb el curs iniciat.

En definitiva, aquestes són les obres actuals de més rellevància en els equipaments públics municipals. És a dir, els que ens pertanyen a tots als ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu, i als quals és una prioritat del govern garantir la possibilitat d’accedir-hi en igualtat d’oportunitats. Però d’això ja en parlaré en un altre escrit.

Comentaris