Setembre de 1966. Còpies escolars de Jorge San José: 1) sobre Franco, 2) sobre San Feliú.

Fent neteja a casa aquest estiu sobre els armaris, vaig trobar una caixa amb tot de records escolars. Entre aquests, unes llibretes de quan anava a les Mercedàries (les meves primeres lletres als 4 anys!) i unes altres de quan anava als Padres, abans de començar el Batxillerat Elemental (el que hi havia abans de l'EGB, per entendre'ns). Llibretes d'entre els 7 i els 9 anys. Entre aquestes, en tinc de caligrafia (sí, encara amb plumilla amb el tinter dins els pupitres individuals de fusta) i de còpia.

He volgut reproduir dues còpies de setembre de 1965, amb vuit anys i pocs mesos. La primera fa referència a la "exaltación al caudillaje de su excelencia el generalísimo". No negareu que feia una lletra bonica:



No està malament com a "menjada d'olla" a la infància de 8 anys, no?

La següent còpia és també d'aquell inici de curs i parla de San Feliú (sense t i amb accent a la ú, para romper el diptongo). Entranyable la meva menció als animals al final de l'exercici...
I per acabar aquest record d'aquells temps, una foto que he penjat al facebook i en què he proposat a qui en tingui ganes que intenti reconèixer i situar a les persones que, un curs més tard (1966-67) vam anar amb la señorita Laura. Us animeu?


Comentaris

eulàlia ha dit…
Jordi, demà al mati li ensenyaré la foto al pare Paíno....a la tarda escriuré tots els noms.....li farà molta il·lusió...li agrada recordar vells temps.....s'enrecorda de tot.
Certament Jordi, bonica cal-ligrafia i literal copia de les "Lecciones conmemorativas" de la "Enciclopedia Alvarez", Segundo Grado (Intuitiva, sintética y práctica). Salut

PS. Encara que jo anava un curs mes endavant (per edat)a la fotografía he localitzat l'Olona, el Peredavid, el Mas, el Miquel, el Pere Prats, el Manel Macia, el Masana, el Vallés i el de cal "Govern". Si tens curiositat a les "fotos" del meu Facebook hi trovaras tres fotografies escolars també ben interessants.